Okul Tarihçe

Yukarı Kurtoğlu İlkokulu 1965 yılında yapılmış ve eğitim öğretime başlamıştır. Okulumuz ilk hizmete başladığında taştan yapılmış tek katlı okul ve taştan yapılmış bir adet lojmandan oluşmaktaydı. 1980 yılında ek lojman yapılmıştır. 2006 yılında ise Anaokulu faaliyete girmiştir. 2008 yılı itibarıyla iki tane tek katlı okul, iki tane lojman, üç tuvaleti ve 5000  m2   civarı okul bahçesi bulunmaktaydı. Eski okulumuz şu anda faal değildir. Yeni okulumuz 2013 -2014 Eğitim-Öğretim yılında  Yukarı Kurtoğlu İlkokulu ve Yukarı Kurtoğlu Ortaokulu olarak eğitim öğretime başlamıştır.  5 derslik, 1 Müdür odası,1 Öğretmen tuvaleti, 3 Öğrenci tuvaletinden oluşmaktadır. Okul arsası 6600 m2  ´ dir. Okul bina zemini 420 m2  ´ dir. Çevre düzenlemesi kısmen yapılmıştır. Öğretmenlerin kullanması için 1 adet mutfak mevcuttur. Okulumuzda 84 öğrenci eğitim-öğretim görmektedir. Okulda 1 müdür vardır. Sınıfların ortalama öğrenci sayısı 15-25 arasındadır. Ardahan merkeze 35 km uzaklıkta bulunan köyün ulaşımı 3 dolmuşla sağlanmaktadır. Dolmuşlar sabah erken saatlerde gidip, öğleden sonra veya yatsı saatlerinde dönmektedir. Okulun öğrenim sınırları içinde bulunan köyün 2000 yılı itibarıyla nüfusu 1250 kişidir. Yaz döneminde yaylacılıkla birlikte köydeki nüfus 100'e kadar düşmektedir. Yöre doğal şartlar itibarıyla platodur. Köyün çevresinde ağaçsız, çıplak dağlar bulunmaktadır. Kasım-Aralık aylarında yağan kar Mayıs-Haziran dönemine kadar yerde kalmaktadır. Bu durum köy halkına, öğrencilere ve öğretmenlere sıkıntı teşkil etmektedir. Bu dönem esnasında yaşam durma noktasına gelir ve Haziran ayı beklenir...